ua en ru

ВР визначила Верховний суд і Вищу раду правосуддя розпорядниками бюджетних коштів

ВР визначила Верховний суд і Вищу раду правосуддя розпорядниками бюджетних коштів Фото: Верховний суд та Вища рада правосуддя тепер розпорядники бюджетних коштыв

Законопроект удосконалює механізм взаємодії Кабміну із Вищою радою правосуддя

Верховна Рада України в ніч ухвалення бюджету-2017 підтримала за основу та в цілому законопроект №5181 "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо уточнення розпорядників бюджетних коштів". За нього проголосували 235 нардепів, передає кореспондент РБК-Україна.

Проектом Закону передбачається уточнити суб'єктний склад головних розпорядників бюджетних коштів за бюджетними призначеннями, визначеними законом про Державний бюджет України, шляхом його доповнення Верховним судом та Вищою радою правосуддя.

Окремо закріплюється гарантія щодо неможливості зменшення бюджетних призначень на утримання судів та інших органів і установ системи правосуддя без погодження з Вищою радою правосуддя.

Крім того, удосконалюється механізм взаємодії Кабінету міністрів України із Вищою радою правосуддя щодо: вирішення пріоритетних завдань фінансування судової влади та забезпечення її незалежності; подання проекту закону про Державний бюджет України за статтями, пов'язаними із забезпеченням функціонування судів і діяльності суддів, органів та установ системи правосуддя Вищій раді правосуддя; надання інформації щодо врахування пропозицій Вищої ради правосуддя до проекту зазначеного закону.

Нагадаємо, в Україні 30 вересня набула чинності судова реформа. Відповідні зміни до Конституції в частині правосуддя Верховна Рада підтримала у другому читанні 2 червня 2016 року.