ua en ru

ВР не змогла обрати нардепа Романа Стаднійчука членом комітету з питань верховенства права та правосуддя

Верховна Рада України (ВР) не змогла затвердити проект постанови № 3214, яким пропонувалося обрати позафракційного нардепа Романа Стаднійчук членом комітету з питань верховенства права та правосуддя. "За" проект постанови "Про внесення змін до постанови Верховної Ради України" Про комітети Верховної Ради України сьомого скликання" проголосували 210 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Нагадаємо, Роман Стаднійчук пройшов до українського парламенту замість Сергія Власенка та перебував у фракції "Батьківщіна". Однак Стаднійчук вийшов з "Батьківщини" у квітні 2013 р., коли опозиція блокувала роботу парламенту, а більшість провела скандальне виїзне засідання на вул. Банковій. "Я підтверджую ... я діяв на благо своєї країни. Я прийняв рішення про вихід. Я хочу працювати", - заявив тоді Стаднійчук.

Опозиція не голосувала за обрання Стаднійчук членом комітету ВР з питань правосуддя.

Зазначимо, також на порядку денному стояло питання про обрання нардепа від ПР Михайла Ланьо членом комітету з питань соціальної політики та праці, увільнивши його від обов'язків члена комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, але з ініціативи регламентного комітету це питання не обговорювалося.