ua en ru

ВР направила на повторне друге читання євроінтеграційний закон про суспільне телебачення

Верховна Рада України (ВР) направила на повторне друге читання законопроект № 1076 "Про Громадську телебачення і радіомовлення України" . За відповідне рішення проголосували 342 народних депутата з мінімально необхідних 226.

Депутати так і не змогли знайти компроміс і внести відповідні правки в основні положення законопроекту .

Відповідно до законопроекту передбачено створити юридичну особу публічного права " Національну громадську телерадіокомпанію України.

Законопроектом визначається статус і правова основа створення та функціонування, принципи, завдання, порядок формування органів управління та особливості діяльності Національної громадської телерадіокомпанії України ( НСТУ ).

Відповідні зміни передбачається внести до низки законів України з питань телебачення і радіомовлення.

Згідно з проектом, діяльність НСТУ здійснюється на принципах: всебічного та об'єктивного інформування суспільства, дотримання соціальних норм, традицій і культури українського народу; чіткого відокремлення фактів від коментарів та оцінок; вільного вираження поглядів, думок і переконань; незалежності від органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їх посадових осіб, підприємств, установ, організацій, фізичних осіб; участі громадськості в управлінні та формуванні програмної політики.