ua en ru

ВР почала розгляд законопроекту про державний земельний кадастр

Верховна Рада України (ВР) сьогодні, в ході ранкового засідання почала розгляд проекту закону "Про Державний земельний кадастр" ( №8077 від 4 лютого 2011 р.), котрим передбачено оновлення базових положень з ведення Державного земельного кадастру, що містяться у чинному Земельному кодексі.

Зокрема, як наголошуєть автори законопроекту, якщо на сьогодні державна реєстрація земельної ділянки проводиться під час кожної трансакції і включає процедуру видачі державних актів чи реєстрації договорів оренди, законопроектом ця процедура зведена лише до присвоєння земельній ділянці кадастрового номеру при її формуванні.

Крім цього, планується встановити, що аналіз поданої документації та внесення усіх відомостей про земельну ділянку вносяться виключно районними (міськими) територіальними органами центрального органу виконавчої влади із земельних ресурсів.

Нагадаємо, 21 березня 2011 р. Президент України Віктор Янукович заявив, що в Україні до кінця першого півріччя мають бути ухвалені законопроекти "Про ринок землі" та "Про Державний земельний кадастр".