ua en ru

ВР може розглянути на наступному тижні питання порушення справ проти мітингувавших на Майдані Незалежності

Комітет Верховної Ради (ВР) України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує ВР на наступному тижні розглянути проект постанови "Про необхідність припинення порушень посадовими особами правоохоронних органів кримінальних справ щодо учасників акції протесту на Майдані Незалежності". Таке рішення було прийнято сьогодні під час засідання профільного комітету, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ми будемо наполегливо рекомендувати ВР розглянути проект постанови "Про необхідність припинення порушень посадовими особами правоохоронних органів і керівниками центральних органів виконавчої влади конституційних прав громадян України, яких було арештовано або затримано після того, як вони вийшли на Майдан Незалежності у м. Києві з метою захистити конституційні права на працю суб'єктів малого та середнього бізнесу", - сказав голова профільного комітету, нардеп від БЮТБ Віктор Швець.
Крім того, комітет ВР рекомендує прийняти проект постанови "Про проведення парламентських слухань на тему "Про готовність Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки, Генпрокуратури та Міністерства надзвичайних ситуацій до протидії загрози екстремізму та тероризму в Україні".
Комітет також рекомендує парламенту до розгляду у сесійній залі проект постанови про заслуховування інформації міністра внутрішніх справ Анатолія Могильова, та голови СБУ Валерія Хорошковського по факту затримання журналістів співробітниками відомств.