ua en ru

ВР змінила порядок укладання контрактів з військовослужбовцями у складі миротворчих контингентів

Верховна Рада України (ВР) ухвалила за основу та в цілому законопроект "Про внесення змін до статті 9 закону України "Про порядок направлення підрозділів Збройних сил України до інших держав" (щодо комплектування складу підрозділів)". Відповідний проект закону (№ 7415 від 02.12.2010 р.), ініційований Кабінетом міністрів України, підтримали 295 народних депутатів.

Законодавчим актом статтю 9 (Порядок комплектування підрозділів Збройних сил України, що направляються до інших держав) чинного закону викладено у такій редакції:

"Комплектування посад в підрозділах Збройних сил України, що направляються до інших держав для участі в міжнародних миротворчих операціях у складі миротворчих контингентів, здійснюється виключно у добровільному порядку.

З військовослужбовцем, який проходить службу за контрактом та направляється до іншої держави для участі в міжнародних миротворчих операціях у складі миротворчих контингентів, підписується додаток до укладеного з ним контракту про проходження військової служби, в якому зазначаються умови та порядок проходження військової служби у складі підрозділу, що направляється до іншої держави, і який є невід´ємною частиною даного контракту.

Безперервний строк служби осіб військового і роботи цивільного персоналу у складі підрозділів Збройних сил України, направлених до іншої держави, не може перевищувати одного року".