ua en ru

ВР дасть 300 голосів за децентралізацію після виконання Мінська, - Стець

ВР дасть 300 голосів за децентралізацію після виконання Мінська, - Стець Фото: Юрій Стець розповів про голоси в Раді для децентралізації

Міністр упевнений, що вже зараз у Раді є необхідна кількість голосів

Міністр інформаційної політики Юрій Стець переконаний, що поки Росія повністю не виконає всі пункти Мінських угод, у парламенті не буде достатньої кількості голосів для ухвалення змін до Конституції в частині децентралізації, де говориться, в тому числі, і про особливий статус Донбасу. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна" ввечері 5 червня.

"Думаю, що 300 голосів і навіть більше є, але в разі, якщо будуть дотримані ті пункти, які записані в Мінських угодах, тобто відновлення контролю над кордоном, відновлення українських прапорів над усіма будівлями і ще великий перелік пунктів", - зазначив Стець, відповідаючи на питання, чи є у Раді голоси для ухвалення змін до Основного Закону в частині децентралізації.


Міністр запевнив, що раніше, ніж Донецька і Луганська області будуть повернуті під контроль України, мови про зміни до Конституції і особливий статус Донбасу не може йти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз чекає від України змін до Конституції щодо децентралізації слідом за судовою реформою.