ua en ru

ЄС чекає від України змін до КУ по децентралізації слідом за судовою реформою

ЄС чекає від України змін до КУ по децентралізації слідом за судовою реформою Фото: Федеріка Могеріні та Йоханнес Хан прокоментували судову реформу в Україні

ЄС обіцяє підтримувати Україну після судової реформи

Європейський союз чекає від України змін до Конституції щодо децентралізації слідом за судовою реформою. Про це йдеться у спільній заяві верховного представника ЄС Федеріки Могеріні та єврокомісара Йоханнеса Хана.


"Прийняття у фінальному читанні змін до Конституції в частині питань судової реформи Верховною Радою України є важливим кроком на шляху зміцнення судової влади, підвищення її ефективності, забезпечення її незалежності, неупередженості та протидії корупції. Ми очікуємо імплементації всеосяжної реформи судової системи після сьогоднішнього голосування. У цьому контексті ЄС як і раніше прихильний до підтримки української влади. Ми сподіваємося, що сьогоднішнє голосування дасть імпульс для прийняття в остаточному читанні відкладених конституційних поправок, які стосуються децентралізації та інших важливих реформ", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, Рада в цілому підтримала судову реформу Порошенка.