ua en ru

ВР 7 липня розгляне постанови щодо звільнення міністра палива та енергетики, щодо заборони виконання рішення Стокгольмського суду

Верховна Рада 7 липня розгляне постанови щодо звільнення міністра палива та енергетики Юрія Бойко, щодо заборони виконання рішення Стокгольмського суду, а також щодо звернення до Президента Віктора Януковича з вимогою звільнити голову СБУ Валерія Хорошковського. Про це на брифінгу заявив заступник голови фракції БЮТ і прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми сьогодні вже зареєстрували 3 проекти постанов, які будуть завтра розглянуті у парламенті. По-перше - це проект постанови, який визначає порядок дій державних органів, коли у міжнародному арбітражі представництво держави свідомо програє... Тобто цей проект постанови прямо забороняє виконувати рішення Стокгольмського суду... А також ми будемо вимагати розглянути проект постанови про звернення до Президента негайно внести подання у ВР на звільнення голови СБУ В.Хорошковського. Також буде розглянуто проект постанови про звільнення міністра палива та енергетики Ю.Бойка", - сказав С.Соболєв.

При цьому він прогнозує, що за проект постанови, яким забороняється виконання рішення Стокгольмського суду, парламент проголосує, "оскільки у нас багато союзників у Компартії, Блоці Литвина і ПР у цьому питанні".