ua en ru

ВР 20 грудня продовжить мораторій на продаж земель с/г призначення до 2013 р., - Литвин

Верховна Рада (ВР) 20 грудня продовжить мораторій на продаж земель с/г призначення до 2013 року. Про це в ході погоджувальної ради заявив спікер ВР Владимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.
"Завтра ми повинні прийняти рішення про мораторій до 2013 року, враховуючи, що таке рішення було ухвалене раніше за законом про ринок землі", - сказав він.
Також спікер ВР додав, що на поточному пленарному тижні буде щодня ставити на голосування питання про продовження роботи парламенту до завершення розгляду всього порядку денного. Голови фракцій у ході обговорення на погоджувальній раді підтримали таку пропозицію про подовження робочого дня.
Нагадаємо, у ВР зареєстровано урядовий законопроект № 9586 від 13 грудня 2011 р. "Про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо заборони на відчуження і зміну цільового призначення земель сільськогосподарського призначення", згідно з яким пропонується продовжити мораторій на продаж земель с/г призначення до 1 січня 2013 року.
З 1 січня 2012 р. в Україні припиняє діяти мораторій на продаж земель с/г призначення.