ua en ru

ВР 13 січня заслухає звіт Бойко по газових переговорах з Росією, - Литвин

Верховна Рада (ВР) у п'ятницю, 13 січня, заслухає міністра енергетики і вугільної промисловості України Юрія Бойка з інформацією про хід переговорів з Росією щодо ціни на газ, і зможе задати свої питання прем'єр-міністру України Миколі Азарову. Про це на сьогоднішньому засіданні погоджувальної ради в парламенті заявив спікер ВР Володимир Литвин, передає кореспондент РБК-Україна.
З ініціативою заслуховування інформації про хід газових переговорів у ході погоджувальної ради виступав лідер фракції КПУ Петро Симоненко, а також народний депутат від НУ-НС Тарас Стецьків.
Стецьків підкреслив, що ВР повинна розглянути законопроект, внесений від НУ-НС народним депутатом Анатолієм Кармазіним, в якому передбачається відмова від приватизації газотранспортної системи (ГТС), що повторює ряд положень законопроекту про скасування заборони на приватизацію ГТС, який планує прийняти ВР. Також Стецьків підкреслив, що парламентаріям необхідно прийняти постанову, згідно з якою перед ВР виступить Азаров з інформацією про хід переговорів з Росією про підписання договору про створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами-членами СНД, і, зокрема, про те, на яких умовах підписується даний договір.