ua en ru

Вперше в Дніпропетровській області діти будуть лікуватися в сучасних умовах, - Резніченко

Вперше в Дніпропетровській області діти будуть лікуватися в сучасних умовах, - Резніченко Валентин Резніченко (фото - прес-служба Дніпропетровської ОДА)

Педіатричне відділення Центру матері та дитини імені професора Руднєва ремонтують вперше за 50 років

У Дніпрі вперше за 50 років ремонтують педіатричне відділення Центру матері та дитини імені професора Руднєва. Після завершення ремонту ключова обласна лікарня зможе забезпечити маленьким пацієнтам найвищий рівень комфорту, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації (ОДА).

"Президент Петро Порошенко поставив нам завдання привести всі лікарні області до сучасних стандартів. Жителі Дніпропетровщини, в тому числі маленькі пацієнти, повинні отримувати медичну допомогу в комфортних умовах. Для цього ми ремонтуємо лікарні і і оснащуємо їх новим обладнанням", - повідомив глава ДніпрОДА Валентин Резніченко.

Обласна лікарня імені Руднєва обслуговує дітей з усієї Дніпропетровської області. Зважаючи на соціальну важливість і високе навантаження, лікарня 50 років стояла без капітального ремонту.

Зараз будівельники завершують зовнішні та внутрішні оздоблювальні роботи

Вперше в Дніпропетровській області діти будуть лікуватися в сучасних умовах, - Резніченко

За даними прес-служби, команда Резніченко вирішила не просто відремонтувати будівлю, але і зробити її максимально комфортним для дітей. Дизайн внутрішніх приміщень, де будуть перебувати діти, стане доброзичливим і веселим. Стіни розмальовані яскравими картинками, які допоможуть дітям відчувати себе краще, зазначили в ОДА.

"Ми прагнули створити умови як для дітей, так і для батьків, що перебувають з ними. Тому лікарня буде схожа швидше на хороший готель, ніж на понурий медзаклад старого зразка. Не секрет, що діти в лікарні відчувають тривогу і дискомфорт. Ми хочемо допомогти їм одужувати в доброзичливій атмосфері", - пояснив Резніченко.

У ході капітального ремонту в лікарні поміняли системи комунікацій, вентиляцію, опалення, встановили енергозберігаючі вікна та освітлення. Вхід та внутрішні приміщення адаптували для людей з особливими потребами, так що пацієнти з малою рухливістю зможуть без перешкод пересуватися на візку.

Відкриття оновленого відділення відбудеться вже в листопаді. Педіатрія лікарні імені Руднєва зможе одночасно приймати 58 дітей з мамами, крім того, створено 15 місць для денного перебування. До ремонту лікарня була розрахована лише на 40 місць.

Стіни в лікарні розмальовані яскравими картинками

Вперше в Дніпропетровській області діти будуть лікуватися в сучасних умовах, - РезніченкоВперше в Дніпропетровській області діти будуть лікуватися в сучасних умовах, - Резніченко

Особливою гордістю оновленої лікарні лікарі вважають відділення реабілітації новонароджених. За словами головного лікаря Ігоря Македонського, з новим суперсучасним обладнанням воно стане першим в Україні.

"У наступному році ми плануємо добудувати хірургічне відділення лікарні. А в цьому році, разом з педіатричним відділенням, завершимо ремонти 20 медзакладів області. Жителі Дніпропетровщини будуть отримувати медичну допомогу в гідних умовах", - запевнив Резніченко.