ua en ru

Повернення Умерова і Чийгоза буде початком визволення Криму, - Джемілєв

Повернення Умерова і Чийгоза буде початком визволення Криму, - Джемілєв Фото: Ахтем Чийгоз і Ільмі Умеров (колаж РБК-Україна)

Умеров і Чийгоз прибули до Києва

Повернення в Україну лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахмета Чийгоза буде початком визволення Криму. Про це заявив лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, повідомляє "24 канал".

"Спасибі тим, хто підтримував їх (Умерова і Чийгоза, - ред.) і ходив на судові засідання. Сподіваюся, що ми і далі будемо звільняти наших інших політв'язнів. Ми на цьому не будемо зупинятися. Це буде початком визволення Криму", - зазначив Джемілєв.

Прес-конференція заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза Дякуємо за трансляцію 5 канал

Опубліковано 24 Канал 27 жовтня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що сьогодні близько 14:00 літак з заступниками голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеровим і Ахтемом Чийгозом прибув до Києва з Туреччини.

Відзначимо, 25 жовтня російська влада передала Туреччині Умерова і Чийгоза, засуджених "судами" в анексованому Криму. "Суди" у Криму оголосили вироки Чийгозу і Умерову у вересні 2017 року. Чийгоза засудили до 8 років позбавлення волі за звинуваченням в "організації масових заворушень" в лютому 2014 року. Умерова засудили до 2 років колонії-поселення, а також заборонили на два роки займатися публічною діяльністю і виступати в ЗМІ. Його звинувачували в публічних закликах до сепаратизму.