ua en ru

Повернення до старої Конституції дозволить провести дострокові президентські вибори, - Яценюк

Якщо вдасться повернутися до старої Конституції, то вибори Президента відбудуться на 6 місяців раніше. Про це сьогодні зі сцени Євромайдану заявив Арсеній Яценюк, повідомляє кореспондент РБК-Україна.

"Наш план наступний, далі ми рухаємося зібрати 226 підписів під резолюцією недовіри Кабміну. Так от ми розглядаємо питання повернення до старої Конституції, де Віктор Янукович не буде мати тих прав і повноважень, які він має сьогодні і якщо ми повертаємось до старої Конституції, то це означає, що президентські вибори будуть дострокові, так як вони повинні будуть бути проведені на 6 місяців раніше ніж зараз передбачено Конституцією", - заявив Яценюк.

Він запевнив, що опозиція і надалі рухатиметься чітко визначеним планом і Майдан продовжиться.

"Ми йдемо цим планом, ми тиснемо на регіоналів, але це нічого не варте без вашої підтримки, без нашої спільної боротьби. Ми просимо сюди якомога більше людей, ми просимо порядок на Майдані, чисто, файно, все має бути так, як в книжці написано. Ми просимо, щоби кожен день ми збирались тут, щоб кожен день ми вам доповідали, а ви нам давали вказівки, що далі робити і так крок за кроком", - зазначив Яценюк.