ua en ru

Відновлено суд над Берлусконі у справі про зв'язки з неповнолітньою танцівницею

В Італії відновлено суд над екс-прем'єр-міністром країни Сільвіо Берлусконі у справі про можливу інтимному зв'язку з неповнолітньою танцівницею з Марокко Карімою Махруг, передає ВВС. При цьому суд залишив без задоволення запит адвокатів про перенесення процесу на кінець лютого, щоб дати 76-річному політику можливість "повноцінно брати участь" у майбутніх парламентських виборах.

Крім того, незважаючи на судове переслідування, Берлусконі збирається в цьому році балотуватися на пост прем'єр-міністра країни в п'ятий раз. "На жаль, я повертаюся до державної служби. І я знову роблю це з почуття відповідальності", - пояснив він після того, як його правоцентристська партії "Люди свободи" відмовила у підтримці уряду Маріо Монті.

Раніше суд Мілана засудив Берлусконі до чотирьох років позбавлення волі за ухилення від сплати податків, яке було пов'язане з придбанням прав на трансляцію для належної йому телекомпанії Mediaset. Термін ув'язнення був скорочений до одного року з урахуванням закону про амністію.

Читайте також: Суд відмовився закрити справу за обвинуваченням Берлусконі в отриманні сексуальних послуг від неповнолітніх