ua en ru

Можливість участі РФ в модернізації ГТС України буде передбачена новою міжурядовою угодою двох країн, - Міненерго Росії.

Можливість участі Росії в модернізації газотранспортної системи (ГТС) України буде передбачена новою міжурядовою угодою двох країн. Про це повідомив сьогодні журналістам в Москві міністр енергетики РФ Сергій Шматко. За його словами, представники обох країн ведуть переговори про можливість розширення існуючих домовленостей і внесення відповідних доповнень в підписаний міжурядовий документ.

С.Шматко також додав, що ГТС України з технологічної точки зору знаходиться у хорошому стані. В зв'язку з цим РФ не чекає "технологічних проблем" з транзитом російського газу по території України, відзначив С.Шматко.

Уряд України 21 жовтня ц.р. схвалив концепцію розвитку і модернізації ГТС на період 2009-2015 рр., вартістю в 2,57 млрд дол. Джерела фінансування будуть різні - від коштів "Нафтогазу України" до кредитів.

Нагадаємо, 23 березня 2009 р. в Брюсселі Україна, ЄС і міжнародні фінансові організації підписали сумісну декларацію з питань модернізації української ГТС. Україна представила проекти в цій сфері на суму 2,5 млрд дол.