ua en ru

Біля української станції на Антарктиді рекордні скупчення пінгвінів

Біля української станції на Антарктиді рекордні скупчення пінгвінів Фото: пінгвіни біля станції "Академік Вернадський" (facebook.com/AntarcticCenter)
Автор: РБК-Украина

Біля української станції "Академік Вернадський" на Антарктиді фіксуються рекордні для цього сезону скупчення пінгвінів. Вчені вважають, що це пов'язано зі зміною клімату.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Facebook Національного наукового антарктичного центру.

Повідомляється, що зазвичай, коли в Антарктиці зима (в Україні, відповідно, літо), пінгвіни відпливають північніше від української станції, оскільки харчуються крилем, а для цього потрібна відкрита вода.

"Оскільки клімат змінюється і зими стають теплішими, ділянки відкритої води в районі архіпелагу Вільгельма, де знаходиться наша станція, зараз можна знайти протягом всієї зими, а значить і пінгвіни тепер тримаються зовсім неподалік", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, полярники зареєстрували дуже великі зимові скупчення пінгвінів: на різних островах в радіусі 20 км від станції відпочивають сотні і тисячі особин, а у воді можна спостерігати одночасно сотні пінгвінів. Переважно це субантарктичні пінгвіни (дженту) або пінгвіни Аделі.

Фото: пінгвіни біля станції "Академік Вернадський" (facebook.com/AntarcticCenter)