ua en ru

Біля торгових центрів Стамбула знешкодили саморобні бомби

Турецька поліція знешкодила саморобні вибухові пристрої на території двох торгових центрів на західній околиці Стамбула. Пакет з бомбою помітили пильні відвідувачі одного з молів, повідомляє агентство DHA.

Прибувши до торгового центру, поліцейські оточили територію і викликали команду саперів. Експерти підтвердили, що підозрілий предмет є "осколкової бомбою", на якій були закріплені балони з бутаном.

Після того, як сапери знешкодили пристрій, поліцейські виявили ще одну бомбу поряд з торговим центром в сусідньому районі. Її вражаючий ефект був не настільки великий, як у першому випадку, тому пристрій було підірвано під контролем фахівців.

6 січня смертниця здійснила теракт в поліцейській ділянці, що знаходиться в туристичному центрі Стамбула. В результаті вибуху загинув один поліцейський.

Спочатку відповідальність за атаку взяло лівацька угруповання "Революційний народний фронт звільнення". Пізніше в МВС Туреччини повідомили, що смертницею, яка влаштувала вибух, є громадянка Росії Діана Рамазова, яка навряд чи має відношення до РНФО.