ua en ru

Біля Ради мітингують близько 200 людей

Біля Ради мітингують близько 200 людей Фото: Верховна Рада (РБК-Україна)

Під будівлею Верховної Ради проходить мітинг з вимогою зняти недоторканність з депутатів

Біля будівлі Верховної Ради проходить мітинг з вимогою підтримати подання генерального прокурора Юрія Луценка на зняття недоторканності з шести народних депутатів. Про це передає кореспондент РБК-Україна.

В акції беруть участь близько двох сотень учасників. Активісти тримають в руках емблеми політичних сил, які вони представлять, і плакати з вимогами позбавити недоторканності парламентарів. Поки акція проходить без сутичок. Будівлю парламенту охороняють правоохоронці.

altaltaltalt

Фото: мітинг під Верховною Радою (РБК-Україна)

Нагадаємо, раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко пообіцяв повторно направити подання про позбавлення недоторканності стосовно шести народних депутатів в регламентний комітет і парламент, якщо Верховна Рада не прийме їх до літніх канікул.

Генпрокурор висловив сподівання, що парламент ухвалить рішення про позбавлення недоторканності щодо всіх шести нардепів.

"Як людина, я оптиміст... Під фокусом усіх камер і своїх виборців депутати часто приймають відповідальні рішення. Я вірю, що всі шість депутатів будуть проголосовані", - наголосив Луценко.