ua en ru

Біля Луганської ТЕС виявлено схованку з "мінамі-жабами"

Біля Луганської ТЕС виявлено схованку з "мінамі-жабами" Фото: військові засоби ураження

Тайник знаходився в приватному будинку в районі охолоджуючого водосховища Луганської ТЕС

Співробітники СБУ виявили замасковану схованку з військовими засобами поразки в приватному будинку в районі охолоджуючого водосховища Луганської ТЕС (м. Щастя). Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Зі схованки вилучено сім ручних кумулятивних гранат, п'ять протипіхотних мін, що вистрибують, ОЗМ-72 з капсулями-детонаторами, 32 гранаті до станкового автоматичного гранатомета, сім пострілів ПГ-7Л і 17 маршових двигунів до гранатомета РПГ-7В, більше 12 тисяч патронів калібру 7,62 мм і більше 20 тисяч патронів калібру 5,45 мм", - наголошується в повідомленні прес-служби відомства.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Ще один тайник із зброєю виявлений в місті Мар'їнка Донецької області. Співробітники військової контррозвідки СБУ вилучили ручний протитанковий гранатомет, а також два ящики і дві літрові банки з порохом. Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше cпецслужбы повідомили про обнаружениии схованку з боєприпасами поблизу лінії розмежування в Донецькій області.