ua en ru

Біля Криму стартували навчальні ракетні стрільби

Біля Криму стартували навчальні ракетні стрільби Фото: ракетні навчання біля Криму

На даний момент ніякої реакції від РФ немає

На півдні України стартували ракетні стрільби, реакції від РФ поки немає. Про це заявив керівник прес-центру Повітряного командування "Південь" Володимир Крижанівський, повідомляє "112 Україна".

"Вже почалися стрільби. Все йде за планом. Ніякої реакції від РФ немає. Українські військові готові до будь-якого варіанту розвитку подій", - сказав він.

Наголошується, що у навчаннях братимуть участь екіпажі бойових транспортних літаків повітряних сил ЗСУ, підрозділи зенітних ракет, військ зв'язку та безпілотної авіації повітряних сил, а також зенітно-ракетні комплекси С300.

За словами Крижанівського, такими навчаннями Україна нічого не порушує і більше того, не несе ніякої загрози.

"Україна нічого не порушує. Якщо подивитися на траєкторію і визначений район і провести умовну лінію півострова, на якому будуть розташовані установки в Болгарію, можна помітити, що вкрай лінія буде проходити досить далеко від узбережжя кримського півострова. Найближче наближення ракет може становити не більше 30 км", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Збройні сили РФ можуть знищити українські ракети біля Криму в разі загрози. Таке повідомлення з'явилося в системі оповіщення пілотів і аеронавігаційної інформації NOTAM.