ua en ru

Ракетні стрільби біля Криму: подробиці навчань ЗСУ

Ракетні стрільби біля Криму: подробиці навчань ЗСУ Фото: стрілянини біля окупованого Криму проводять в рамках навчань ЗСУ

Навчення біля Криму проходять в плановому порядку на українській території

Стрільби біля Криму стартували в рамках навчань Збройних сил України. У свою чергу, Росія поставилася до ракетних стрільб як до загрози з боку України, і перевела в посилений режим війська протиповітряної оборони в окупованому Криму. Разом з тим, у Міноборони наголосили, що Україна проводить стрільби на національній території, а бойові навчання проходять в запланованому порядку, і скасовувати їх ніхто не буде.

Росія погрожує у відповідь ракетним ударом на стрілянини біля Криму

Раніше з посиланням на джерела повідомлялося про те, що Росія пригрозила відповідь ракетним ударом на навчальні стрільби біля окупованого Криму. У той же час, офіційно прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков спростував цю інформацію.

"Не можу відповісти на ваше запитання, я, чесно кажучи, перший раз про це чую, мені треба уточнити", - сказав Пєсков.

Навчання біля Криму не скасують через погрози РФ

Речник прес-центру АТО Андрій Лисенко заявив про те, що через погрози Росії стрілянини біля Криму ніхто скасовувати не буде. За його словами, навчання проходять на суверенній українській території і відповідно суворому плановому разпорядку.

"Україна - суверенна правова держава, всі бойові навчання та випробування відбуваються строго в плановому порядку. Все, що стосується міжнародних договорів і попереджень, Україна виконує. У відповідності з цими нормами, все, що заплановано, буде обов'язково проведено", - зазначив Лисенко.

Росія пригрозила збивати українські ракети

В РФ заявили про те, що збройні сили Росії мають намір збивати українські ракети у разі загрози. Зокрема, збивати планує ті ракети, які будуть виявлені в заборонених зонах, встановлених Україною. Це "зона польотної інформації Сімферополь" і "зона польотної інформації Одеса".

Кораблі ЧФ РФ вийшли в море з-за ракетних навчань

З-за стрільб біля Криму в рамках навчань ВСУ Росія вивела в морі кораблі Чорноморського флоту. Вони зайняли точки в районі окупованого західного узбережжя Криму.

"Бойові кораблі Чорноморського флоту зайняли точки в районі західного узбережжя Криму на час проведення Україною запланованих на 1-2 грудня ракетних стрільб. Корабельні розрахунки ППО переведені на посилений режим служби", - повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело.

Стрільби біля Криму прокоментував Порошенко

Петро Порошенко заявив про те, що ракетні стрільби біля Криму Україна проводить для того, щоб бути готовою до повномасштабного вторгнення.

Також, за його словами, надійшла інформація про успішний запуск ракет.

"Нас ніхто не зупинить, ми будемо діяти в інтересах українського народу. Вже зараз надійшли перші повідомлення про успішні запуски ракет", - додав він.

Стрільби в Криму: 50% завдань виконано

У Міноборони заявили про те, що 50% завдань на даний момент виконано. Крім того, керівник прес-центру повітряного командування "Південь" Володимир Крижанівський заявив про те, що найближча точка, де могла пройти українська ракета, була не менше ніж за 100-130 км від повітряного простору Криму. Тому інформація про те, що план навчань включав частина повітряного простору над окупованим півостровом, не відповідає дійсності.

Провокацій з боку РФ не зафіксовано

Спікер Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник заявив про те, що провокацій з боку РФ в ході ракетних стрільб біля Криму не зафіксовано. Також він розповів про те, що до цих навчань готувалися майже рік, і всі заходи з безпеки дотримані. "Зараз у нас не зафіксовано прольотів (цивільних) літаків в цьому межі, було повідомлено українському Аэроруху і організаціям, які цим займаються і авіаційним компаніям. Активна фаза запланована сьогодні і завтра. Далі в залежності від виконання програми навчань будемо дивитися", - додав Мотузяник.

Ракетні стрільби біля Криму на сьогодні закінчені

Глава Міноборони Степан Полторак доповів президенту України про успішне проведення ракетних стрільб біля Криму в рамках навчань ВСУ. Відбулося 16 пусків ракет, всі з них досягли цілей. Повідомляється також, що вчення тривати завтра, 2 грудня.

Ракетні стрільби біля Криму: подробиці навчань ЗСУРакетні стрільби біля Криму: подробиці навчань ЗСУРакетні стрільби біля Криму: подробиці навчань ЗСУ

Як розповів глава РНБО Олександр Турчинов, в ході військових навчань проходили випробувальні пуски керованих ракет середньої дальності. Вони, за його словами, підтвердили свої бойові характеристики і влучили точно в ціль.