ua en ru

Біля Красногорівки підірвався автомобіль ЗСУ, 7 військових загинули, - штаб АТО

Біля Красногорівки підірвався автомобіль ЗСУ, 7 військових загинули, - штаб АТО Фото: Красногорівка

Військові померли на місці

Біля Красногорівки Донецької області підірвався автомобіль інженерного підрозділу ЗСУ, 7 військовослужбовців загинули. Про це повідомив речник штабу АТО "Сектору Б" Євген Силкін, передає "5 канал".

"Сьогодні о 14 годині навколо населеного пункту Красногорівка в результаті наїзду на протитанкову міну вибухнув автомобіль інженерного підрозділу ЗСУ, що перевозив боєзапас на позиції українських військ. 7 військовослужбовців, шестеро із яких мобілізовані і один контрактник, загинули на місці", - сказав Силкін.

Як пізніше зазначив у своєму Facebook радник Президента Юрій Бірюков, загиблі служили в 28 бригаді. Вони вирушили встановлювати мінне поле.

8 погибших за день, блин. Ночью - столкновение с ДРГ в секторе А, 130 орб. Днем - подрыв на мине. 7 человек из 28й бригады. Саперы. Отправились устанавливать минное поле. Твоюжежмать. :(

Posted by Юрий Бирюков on 8 Июнь 2015 г.

Як зазначили у прес-центрі АТО у Facebook, попередньо вибуховий пристрій ідентифікований як протитанкова міна, закладена бойовиками. На місці інциденту працює комісія з питань остаточного встановлення обставин та причин трагедії.

Нагадаємо, бойовики обстріляли сили АТО біля Мар'їнки з забороненого озброєння.

Відзначимо, що сьогоднішній інцидент є найбільш великим випадком загибелі українських військовослужбовців за останній час. Навіть у запеклих боях під Марьинкой, що тривали майже добу 3 червня, згідно з офіційною інформацією, загинуло всього п'ятеро бійців АТО. "За минулу добу в результаті бойових дій в зоні АТО 5 українських військовослужбовців загинули, 38 - поранені. Найбільші втрати сили АТО зазнали у боях під Марьинкой і Луганським", - повідомив на наступний день, 4 червня, спікер Адміністрації Президента з питань АТО Андрій Лисенко.