ua en ru

Порушено справи за фактами рейдерського захоплення ТРЦ Sky Mall та Укрсиббанку, - АПУ

За фактами рейдерського захоплення та інших протиправних дій відносно таких підприємств як ТРЦ Sky Mall та ТРЦ "Район", ПрАТ "Дніпровська пристань", "Лівобережжяінвест", ТОВ "Ресторан Беркут", ПАТ "Укрсиббанк", ЗАТ "Житомирські ласощі", ПП "Білдгрупменеджемент" тощо розпочаті кримінальні провадження.

За фактами рейдерського захоплення та інших протиправних дій відносно таких підприємств як ТРЦ Sky Mall та ТРЦ "Район", ПрАТ "Дніпровська пристань", "Лівобережжяінвест", ТОВ "Ресторан Беркут", ПАТ "Укрсиббанк", ЗАТ "Житомирські ласощі", ПП "Білдгрупменеджемент" тощо розпочаті кримінальні провадження. Про це повідомив керівник Управління реформування правоохоронних органів АПУ - секретар Робочої групи з питань посилення протидії рейдерству при управлінні Любомир Шершун, передає прес-служба Президента України.

Шершун також розповів, що проводяться перевірки й щодо спроб рейдерського захоплення будівель і споруд КП "Київський іподром", майна Національної спілки письменників України, незаконних дій прокуратури Київської області, спрямованих на захоплення виробничих потужностей ПАТ "Забір'я".

"За ініціативою робочої групи перед Генеральною прокуратурою порушено питання про протиправне позбавлення членів ОСББ "Гришко-8" права власності на приміщення, в якому розмістився торгівельний центр. Наразі питання розглядається у суді, а Прокуратурою міста Києва подано заяву про вступ у розгляд справи з метою захисту прав мешканців будинку", - повідомив він.

Крім того, як зазначив Шершун, предметом розгляду стали факти участі у рейдерських схемах суддів.

"Близько 20 звернень з цього питання вже направлено до Генеральної прокуратури України та Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Сподіваємося, що після формування складу останньої зазначеним фактам буде надано належну оцінку", - сказав він.

Він також додав, що перед Генеральною прокуратурою ініційовано проведення комплексної перевірки стану функціонування автоматизованої системи документообігу в господарських судах на предмет незаконного втручання в її роботу.