ua en ru

ВООЗ: У Європі розповсюджується епідемія кору

В Європі знову розповсюджується епідемія кору. Про це повідомляє прес-служба Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).
Станом на 20 вересня 2011 р. 40 з 53 держав-членів в європейському регіоні ВООЗ повідомили Європейське регіональне бюро ВООЗ про 26,25 тис. підтверджених випадків кору за період з січня по липень 2011 р., що означає зростання захворюваності на 276% порівняно з аналогічним періодом 2007 року. Найбільша кількість випадків була зареєстрована у Франції - за перші шість місяців року було зареєстровано 14,25 тис. випадків кору. З усіх випадків захворювання в регіоні 11 випадків закінчилися смертельним результатом
Директор регіонального бюро ВООЗ по Європі Жужанна Якаб охарактеризувала поширення захворювання як "регіональну епідемію".
Крім того, великий спалах захворювання зареєстрований в Африканському регіоні, а саме в Демократичній Республіці Конго, Нігерії, Замбії й Ефіопії. Бюро ВООЗ в Демократичній Республіці Конго повідомило про більш ніж 1 тис. 100 випадків смерті від кору в 2011 р.