ua en ru

ВООЗ повідомляє про ліквідацію спалаху Ебола у ДРК

ВООЗ повідомляє про ліквідацію спалаху Ебола у ДРК
Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про ліквідацію спалаху лихоманки Ебола в Демократичній республіці Конго.

Всесвітня організація охорони здоров'я повідомила про ліквідацію спалаху лихоманки Ебола в Демократичній республіці Конго, передає РБК.

Зазначимо, що спалах захворювання в ДРК призвела до 66 випадків зараження, з них 8 осіб - працівники системи охорони здоров'я.

Як повідомляє ВООЗ, за останні 42 дні не було зафіксовано жодного нового випадку захворювання, а останній пацієнт з гарячкою був виписаний з лікарні. Це говорить про те, що лихоманка більше не представляє серйозної загрози для ДРК. В організації високо оцінили роботу адміністрації Конго, зокрема, швидку реакцію на повідомлення про спалах захворювання і мобілізації ресурсів для боротьби з ним.

Лихоманка Ебола - гостра висококонтагіозна вірусна хвороба, що викликається вірусом Ебола. Перша спалах лихоманки Ебола була зареєстрована в березні 2014 р. у Гвінеї. У Нігерії, Ліберії та Сьєрра-Леоне у зв'язку з епідемією оголошено надзвичайний стан. Раніше ВООЗ визнала лихоманку Ебола "загрозою світового масштабу".

Випадки захворювання лихоманкою зафіксовані в Європі, Гонконгу, Беніні, Буркіна-Фасо, Кот-Д'івуарі, Гвінеї-Бісау та Малі. Згідно з останніми даними ВООЗ, в результаті епідемії лихоманки Ебола загинули 5 тис. 420 осіб.