ua en ru

ВООЗ попереджає про загрозу поширення вірусу Зіку в Європі навесні

ВООЗ попереджає про загрозу поширення вірусу Зіку в Європі навесні Фото: ВООЗ попереджає про загрозу поширення вірусу Зіку в Європі навесні

Ризик поширення вірусу по світу зростає через відсутність вакцини і надійних методів його діагностики

Глава європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Сюзанна Джакаб попереджає про зростання небезпеки розповсюдження вірусу Зіку в Європі з настанням весни. Про це йдеться в заяві Джакаб на сайті ВООЗ.

"Кожна європейська країна, де живуть комарі виду Aedes схильна до ризику поширення вірусу Зіку. Заражені вірусом Зіку люди в'їжджали в Європу в минулому, але поширення хвороби вдавалося зупинити завдяки тому, що комарі поки не активні. З настанням весни і приходом літа ризики поширення вірусу зростуть", - зазначила вона.

Як зазначається, минулого тижня ВООЗ скликала спеціальну комісію по боротьбі з вірусом, а також оголосила регіон Латинської Америки зоною надзвичайної ситуації.

Зокрема, в якості першочергового заходу з контролю вірусу, рекомендується знищувати комарів, "підключаючи суспільство до процесу контролю" їх популяцій.

Як повідомляється, за словами Джакаб, ризик поширення вірусу по всьому світу зростає через відсутність вакцини і надійних методів його діагностики.

Разом з тим, ВООЗ не рекомендує вводити обмеження на поїздки в заражені вірусом регіони або торгівлю з ними.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що індійські вчені заявили про створення вакцини від вірусу Зіку.