ua en ru

ВООЗ передасть гумдопомогою в Україну тест-системи для виявлення коронавірусу

ВООЗ передасть гумдопомогою в Україну тест-системи для виявлення коронавірусу Фото: Андрій Скіпальський (УНІАН)

Системи дозволять протестувати 25-30 пацієнтів

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) поставить Україні тест-системи для виявлення коронавірусу гуманітарною допомогою. Про це на брифінгу заявив генеральний директор директорату громадського здоров'я Міністерства охорони здоров'я Андрій Скіпальський, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, системи дозволять протестувати 25-30 пацієнтів.

"Вчора Центр громадського здоров'я України отримав тест-системи для виявлення нового коронавірусу, які були закуплені за кошти держбюджету. Реагенти у складі тест-систем дозволяють провести діагностику на сучасному рівні. Набори розроблені в Німеччині з максимальним профілем виявлення для достовірного визначення цього виду коронавірусу. Системи дозволять протестувати 25-30 пацієнтів. Надалі плануються додаткові поставки тест-систем від ВООЗ в якості гуманітарної допомоги", - зазначив Скіпальський.

За його словами, діагностику будуть проходити тільки ті, хто протягом місяця був у провінції Хубей і має симптоми ГРВІ за умови виключення усіх інших видів вірусу грипу.

Він також додав, що вартість закуплених тест-систем орієнтовно становить 40 тисяч гривень. Вони будуть зберігатися у Центрі громадського здоров'я, а в регіони відправлять після початку поставок ВООЗ.

Нагадаємо, за останніми даними, від коронавірусу померло 563 людини, а число хворих перевищило 28 тисяч. Виконавчий директор програми Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій Майк Раян заявив, що перевірених ефективних засобів лікування нового коронавірусу немає.

Крім того, 5 лютого на митний кордон України прибули тест-системи для виявлення нового виду коронавірусу. За словами Скіпальського, отриманих тест-систем вистачить для дослідження 25-30 випадків. Однак найближчим часом очікуються додаткові поставки тест-систем для виявлення коронавіруса.