ua en ru

Війська Асада у вівторок знову штурмували Алеппо

Війська Асада у вівторок знову штурмували Алеппо Фото: сирійські урядові війська знову штурмували Алеппо

У США вважають напад на місто відмовою Асада і його союзників від мирного процесу

Війська режиму Башара Асада та їхні союзники здійснили наймасштабніший наземний штурм на кількох фронтах у вівторок проти опозиційних сил в Алеппо. Про це повідомляє Reuters.

У США вважають, що напад на Алеппо є доказом того, що Асад і його російські та регіональні союзники відмовилися від міжнародного мирного процесу.

У Вашингтоні Москву і Дамаск звинувачують у "варварстві" і військових злочинах, оскільки вони атакують цивільних осіб, медичних працівників та гуманітарні місії.

За інформацією агентства, понад 250 тис. цивільних осіб опинилися в пастці в обложеному Алеппо, де в результаті інтенсивного бомбардування за минулий тиждень було вбито сотні людей.

Зокрема, як повідомив представник служби цивільної оборони, за один повітряний наліт у вівторок в результаті обвалення будинку загинули 12 осіб з двох сімей, в результаті чого кількість загиблих в опозиційних районах зросла до більш як 30.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію вжити заходів для припинення насильства у сирійському Алеппо.