ua en ru

Війна в Сирії: опозиція підтримала мирні переговори в Астані

Війна в Сирії: опозиція підтримала мирні переговори в Астані Фото: сирійська дитина на фоні зруйнованого Алеппо

Представники сирійської опозиції сподіваються, що зустріч зміцнить перемир'я в Сирії

Найбільше об'єднання опозиційних сил Сирії 14 січня заявило про свою підтримку мирних переговорів із представниками уряду щодо вирішення питання війни в цій країні, які заплановані в столиці Казахстану Астані. Про це передає DW.

"Стосовно майбутньої зустрічі в Астані Високий комітет із переговорів (ВКП) підкреслює свою підтримку військовій делегації (…) та висловлює надію, що зустріч зміцнить перемир'я", - йдеться в заяві ВКП, оприлюдненій після дводенних консультацій у столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді.

ВКП сподівається, що переговори призведуть до виконання резолюції Радбезу ООН 2254, зокрема статей резолюції, що передбачають зняття облоги міст і звільнення полонених.

У заяві також наголошено, що обговорення політичного шляху врегулювання має відбуватися під егідою та наглядом ООН, а зустріч в Астані має відкрити шлях для відновлення переговорів у Женеві. Із заяви незрозуміло, чи ВПК запрошений на переговори в Астані. Комітет брав участь у переговорному процесі в Женеві.

Нагадаємо, раніше президент Сирії Башар Асад заявив, що представники сирійської влади готові взяти участь у переговорах із опозицією в Астані, початок яких заплановано на 23 січня.