ua en ru

Сирія: війська Асада ізолювали 2 важливі міста Східної Гути

Сирія: війська Асада ізолювали 2 важливі міста Східної Гути Фото: сирійська Східна Гута (UNICEF)

Йдеться про міста Дума на півночі та Хараста на заході району, які є одними з найбільших в анклаві

У Сирії війська президента країни Башара Асада посилили наступ на повстанців у районі Східна Гута, ізолювавши два важливі міста. Про це з посиланням на базований у Лондоні Сирійський моніторинговий центр за дотриманням прав людини повідомляє DW.

Згідно з цими даними, урядові війська ізолювали одне від одного та від решти району міста Дума на півночі та Хараста на заході району, які є одними з найбільших в анклаві. При цьому вони захопили населений пункт Міспраба, що поєднував північну та південну частину Східної Гути.

До того ж, сирійська державна інформагенція Sana повідомила про просунення урядової армії вглиб регіону, щоб заблокувати головну дорогу між південною та північною частиною району.

Як доповіли спостерігачі, минулої ночі відбувалися як повітряні атаки, так і артилерійські обстріли по району, який до останнього часу майже повністю перебував під контролем повстанців.

Нагадаємо, в середині лютого війська Башара Асада за підтримки російської авіації почали наступ на позиції повстанців у Східній Гуті. Наразі сирійська армія заявляє, що взяла під свій контроль більше половини території анклаву.