ua en ru

Відновлено електропостачання насосних станцій каналу "Сіверський Донець - Донбас"

Канал "Сіверський Донець - Донбас" вже почав наповнюватися водою, бригади ДТЕК "Донецькобленерго" повністю відновили енергопостачання насосних підстанцій. Про це повідомили в департаменті зі зв'язків із громадськістю ДТЕК.

Як повідомляється, до 15 липня вода вже дійшла до Горлівки, а найближчим часом прийде до півмільйонної Макіївки.

"На першому та другому підйомах водоканалу, зруйнованих бойовими діями ще 10 червня, сьогодні працює по одному насосному агрегату. Для повного наповнення каналу необхідно від 5 до 7 днів. Після цього система пройде знезараження хлоруванням води", - сказано в повідомленні.

Як зазначили у прес-службі, енергопостачання насосних станцій стало можливим після того, як бригади ДТЕК "Донецькобленерго" разом з ремонтниками "Вода Донбасу" відновили лінії електропередач і основне електрообладнання. "Високовольтну лінію 110 кВ Слов'янська ТЕС підйом 1 і підйом 2 спочатку підключали ще 11 липня, але відновлювальні роботи довелося продовжити через сильні пошкодження обладнання", - йдеться в повідомленні.

14 липня енергетики остаточно відновили енергопостачання насосних станцій. Пошкодження були настільки серйозними, що на ремонт пішло 5 діб. Енергетики працювали по 14 годин на день.