ua en ru

Відновлення смертної кари в Туреччині закриє їй шлях до ЄС, - Юнкер

Відновлення смертної кари в Туреччині закриє їй шлях до ЄС, - Юнкер Фото: Жан-Клод Юнкер попередив Анкару про наслідки відновлення смертної кари

Глава Єврокомісії провів певну червону лінію для турецької влади

Відновлення смертної кари в Туреччині, про можливість розгляду якої після референдуму 16 квітня заявила в суботу Анкара, стане на заваді вступу цієї країни до Євросоюзу. Про це повідомив голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер в інтерв'ю Bild.

"Якщо смертна кара буде знову введена в Туреччині, це спричинить за собою припинення переговорів (про вступ до ЄС - ред.)", - запевнив він.

Юнкер уточнив, що говорив про певну "червону лінію" для турецької влади.

Водночас глава Єврокомісії висловив свою незгоду із закликами вже зараз припинити переговори з Туреччиною про вступ до ЄС. На його думку, переговори можуть бути припинені не через те, що цього захочуть європейці для самозаспокоєння, а через небажання Туреччини застосовувати європейські стандарти.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган попередив у своєму виступі на мітингу про те, що парламент може схвалити відновлення смертної кари після референдуму про розширення його президентських повноважень.