ua en ru

Вощевський доручив Держгеонадр провести інвентаризацію надр корисних копалин

Вощевський доручив Держгеонадр провести інвентаризацію надр корисних копалин Фото: Валерій Вощевський

Наступним кроком стане залучення інвестицій для розвитку галузі

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський доручив Державній службі геології та надр провести комплексний аудит ресурсного потенціалу надр та потужностей видобутку корисних копалин в Україні. Про це повідомляє "Урядовій портал".

Як повідомляється, Держгеонадр має підготувати вичерпну інформацію щодо кількості свердловин та їх власників по кожному регіону України.

"Прикро констатувати, але на сьогодні у Держгеонадра не можуть чітко сказати, скільки в Україні свердловин. Тому в найближчі тижні фахівці відомства повинні провести інвентаризацію всіх надр, щоб ми розуміли, де і що працює, і кому - належить", - зазначив Вощевський.

Повідомляється, що Вощевський наголосив на необхідності перевести всі договори про спільну діяльність з видобутку корисних копалин в Україні на угоди про розподіл продукції, а також звернув увагу на важливість вдосконалення процедури видачі дозволів на використання надр.

"Ми повинні зламати і відправити у небуття стару систему видачі дозволів на використання надр за домовленостями. Претенденти повинні мати достатню технічну та фінансову базу. Має бути чесна конкуренція та прозорий конкурс", - підкреслив він.

За його словами, наступним глобальним завданням є залучення в Україну великого капіталу та серйозних компаній, що володіють необхідними ресурсами для видобутку корисних копалин, здійснення георозвідки та знаходження нових родовищ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всі питання по ліцензіям на видобуток потрібно адресувати Яценюку.