ua en ru

Вощевський звинуватив Демчишина в подачі недійсних цифр по енергетиці

Вощевський звинуватив Демчишина в подачі недійсних цифр по енергетиці Фото: Володимир Демчишин

Віце-прем'єр заявив, що Демчишин кожен раз називає різні цифри

Віце-прем'єр-міністр України Валерій Вощевський звинуватив міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина в подачі недійсних цифр по енергетиці. Про це Вощевський заявив на засіданні антикризового енергетичного штабу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Виступ міністр енергетики: я дещо здивувався. Ви оперували цифрами, які не відповідають дійсності. Ви кожен раз називаєте різні цифри. Звідки у вас така проблема, шановний пане міністр? До сьогоднішнього дня, і про це сказав прем'єр-міністр, незважаючи на три доручення Кабінету міністрів, ви не надали прогнозу уряду на баланс, який би показав, що наша енергетична система збалансована. На сьогоднішній день, орієнтуючись на ті цифри, які названі вами, бачимо, що це дає вам право говорити про як би нормальній ситуації, а за результатами роботи в минулому місяці ми з вами не тільки не накопичили, ми з'їли той запас, який був накопичений у попередній місяць. У нас дуже прості цифри - ми повинні отримувати 70 тис. тонн на добу для того, щоб спалювати 70 тис. на добу. Ще 10 тис. - щоб накопичувати. Отже, 80 тис. тонн на добу, ми повинні отримати. Це означає 2 млн 400 тонн треба привезти. Ми з вами з цією ситуацією не справляємося", - заявив Вощевський.

Нагадаємо, Володимир Демчишин дав гарантію прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку, що перебоїв c електроенергією взимку не буде.