ua en ru

На Яворівському полігоні пройдуть багатонаціональні військові навчання Saber Guardian

На Яворівському полігоні пройдуть багатонаціональні військові навчання Saber Guardian Фото: Ігор Долгов

Навчання проходитимуть з 20 по 31 липня 2015 р.

На Яворівському полігоні у Львівській обл. з 20 по 31 липня 2015 р. будуть проходити багатонаціональні військові навчання Saber Guardian/Rapid Trident. Про це в ході брифінгу заявив заступник міністра оборони України з європейської інтеграції Ігор Долгов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Серед великих подій - проведення багатонаціональних навчань, які називаються Saber Guardian або Rapid Trident-2015. Вони знову будуть проходити на Яворівському полігоні. Прошу звернути увагу на цифри: з української сторони братимуть участь 800 військовослужбовців, приблизно така ж кількість учасників навчань буде і від інших країн. Найбільша кількість військових братиме участь у навчаннях із США. Також у складі бойових підрозділів - Великобританія, Польща, Румунія, Болгарія, Грузія, Литва... Будуть також на цих навчаннях спостерігачі. Як завжди ми всіх запрошуємо. Сподіваюся, цей захід буде корисним як для ЗСУ, так і для учасників з інших країн, які прибудуть на ці навчання", - розповів Долгов.

За його словами, навчання пройдуть з 20 по 31 липня 2015 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Яворівському полігоні (Львівська обл.) у вівторок, 16 червня, розпочалися заняття з військовослужбовцями Національної гвардії України, які беруть участь у II етапі українсько-американських навчань "Безстрашний гвардієць - 2015" (Fearless Guardian 2015).