ua en ru

Воронезький облсуд постановив надати Савченко матеріали українською мовою

Воронезький обласний суд за результатами розгляду апеляційної скарги української льотчиці Надії Савченко на її арешт прийняв рішення залишити її під вартою до 30 серпня 2014 р.

Воронезький обласний суд сьогодні, 10 липня 2014 р., постановив надати заарештованій Новоусманским судом Воронезької області українській льотчиці Надії Савченко матеріали (рішення суду першої інстанції) її рідною (українською) мовою. Про це РБК-Україна повідомила прес-секретар облсуду Лада Петіна.

"Задовольнили клопотання захисту Савченко. Суд постановив, що були порушені права Савченко - не були їй надані матеріали її рідною мовою", - зазначила Петіна.

При цьому, як зазначила Петіна, запобіжний захід для Савченко її захист не оскаржував. "Це вже захист потім захоче. Якщо буде оскаржувати, то це буде розглядати Воронезький облсуд", - зазначив Петіна.

Нагадаємо, Новоусманский суд Воронезької області заарештував українську льотчиці Надію Савченко до 30 серпня. Їй інкримінується причетність до вбивства російських журналістів на Донбасі.

Слідчий комітет РФ стверджує, що українську льотчицю затримали в Росії, куди вона в'їхала під виглядом біженки. Хоча раніше повідомлялося, що ще в кінці червня Савченко потрапила в полон до сепаратистів у Луганській області.

Нагадаємо, 17 червня під Слов'янську Донецької області під мінометний обстріл потрапила знімальна група ВГТРК. В результаті обстрілу загинули кореспондент Ігор Корнелюк і звукорежисер Антон Волошин.