ua en ru

Воронезький обласний суд 10 липня розгляне скаргу української льотчиці Савченко на її арешт

Воронезький обласний суд завтра, 10 липня 2014 р., розгляне скаргу української льотчиці Надії Савченко на постанову суду про взяття її під варту.

Воронезький обласний суд завтра, 10 липня 2014 р., розгляне скаргу української льотчиці Надії Савченко на постанову суду про взяття її під варту. Про це заявив представник Новоусманського суду Воронезької області, повідомляє "Громадське ТВ".

Раніше сьогодні Президент України Петро Порошенко розпорядився вжити невідкладні заходи щодо повернення Надії Савченко на Батьківщину.

Зазначимо, сьогодні суд Воронежа (Росія) виніс рішення залишити під арештом українську льотчицю Надію Савченко як мінімум до кінця серпня 2014 р.

Савченко звинувачують у причетності до вбивства журналістів ВГТРК.

Слідчий комітет РФ стверджує, що українську льотчицю затримали в Росії, куди вона в'їхала під виглядом біженки. Хоча раніше повідомлялося, що ще наприкінці червня Савченко потрапила в полон до сепаратистів у Луганській області.

Нагадаємо, 17 червня під Слов'янськом Донецької області під мінометний обстріл потрапила знімальна група ВГТРК. В результаті обстрілу загинули кореспондент Ігор Корнелюк і звукорежисер Антон Волошин.