ua en ru

Вороненков перебував під охороною військової розвідки Міноборони, - Тимчук

Вороненков перебував під охороною військової розвідки Міноборони, - Тимчук Фото: Дмитро Тимчук

Військова розвідка працювала з Вороненковим в РФ і забезпечила його виїзд в Україну

Убитий в центрі Києва екс-депутат Державної думи Російської Федерації Денис Вороненков перебував під охороною військової розвідки Міністерства оборони України. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив лідер групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

"Вороненкова охороняло ГУР МО, тобто військова розвідка. Офіцер ГУР, який супроводжував Вороненкова, проявив високий професіоналізм і героїзм, і це поза всяких сумнівів, але він - не професійний охоронець", - написав Тимчук.

Також Тимчук пояснив чому саме військова розвідка виконувала функції охорони. Так, згідно із Законом України "Про забезпечення безпеки осіб, які беруть участь у кримінальному судочинстві", рішення про охорону в подібних випадках приймає слідчий, прокурор або суд. А охорона здійснюється або певним правоохоронним органом, або органом (підрозділом), який здійснював оперативно-розшукову діяльність, щодо осіб, які брали участь або сприяли виявленню, попередженню, припиненню злочинів".

"В даному випадку військова розвідка, цілком очевидно, працювала з Вороненковим в РФ і забезпечила його виїзд в Україну. І її ж... "призначили" забезпечувати охорону екс-депутата Держдуми РФ вже в нашій країні", - пояснив він.

Після вбивства Д. Вороненкова почалося чимало спекуляцій з приводу його охорони. Вислухавши різні гучні заяви і не ...

Опубліковано Dmitry Tymchuk 28 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за словами генерального прокурора Юрія Луценка, убитий Вороненков знаходився під державною охороною спецслужб.