ua en ru

Питання введення НС в енергетиці буде розглянуто сьогодні, - Гройсман

Питання введення НС в енергетиці буде розглянуто сьогодні, - Гройсман Фото: Гройсман допускає введення НС в енергетиці

Засідання Антикризового енергетичного штабу відбудеться о 15:00

Антикризовий енергетичний штаб України на своєму засіданні 13 лютого розгляне питання доцільності введення надзвичайного стану в енергетиці з-за блокади Донбасу. Про це повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає "Радіо Свобода".

"На засіданні енергетичного штабу буде розглянуто питання про доцільність введення надзвичайного стану в українській енергетиці та формування плану чи пропозиції, які будуть полягати, зокрема, у віялові відключення, щоб не допустити проблемних речей, пов'язаних із забезпеченням вугіллям", - сказав голова уряду.

Відмітимо, що засідання штабу під головуванням віце-прем'єр-міністра-міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадія Зубка заплановано на 15:00.

Прем'єр також повідомив, що на засіданні енергетики мають намір напрацювати рекомендації для уряду у разі зниження стратегічних запасів вугілля.

"Сьогодні енергетики розглянуть це питання і дадуть рекомендації, коли потрібно починати. Не можна затягувати до того, як стратегічні запаси вугілля будуть зменшені. Якщо хтось із тих, хто блокує, знає, як замінити вугілля, прийдіть і скажіть, як це зробити". - заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Гройсман допускає віялові відключення по всій країні.