ua en ru

Блокада Донбасу: Гройсман допускає віялові відключення по всій країні

Блокада Донбасу: Гройсман допускає віялові відключення по всій країні Фото: Володимир Гройсман назвав можливі наслідки блокади Донбасу

Прем'єр наголосив, що така боротьба не повинна негативно впливати на громадян країни

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман допускає віялові відключення електрики по всій Україні через блокаду Донбасу, зокрема блокування поставок вугілля з окупованих території Сходу. Про це він заявив в ефірі ТРК "Україна", повідомляє прес-служба Кабміну.

"Із вугілля виробляється електроенергія і тепло. Куди поставляється це тепло? У будинки, житло, квартири українських громадян. Йдеться про те, що блокування поставок вугілля, якому немає альтернативи (я думаю, що запитавши у експертів, вони вам це скажуть або фахівці в енергетичній сфері), це означає тільки одне - зупинка і віялові відключення по всій території країни. Чи потрібно до такого доводити? Я думаю, що ні", - сказав глава уряду.

При цьому він підкреслив, що згоден із необхідністю боротьби з контрабандою, як на державному кордоні, так і на лінії розмежування.

"Якщо ми запитаємо, чи є у нас довіра до українських кордонів, так і зокрема лінії розмежування, щодо торгівлі контрабандним товаром - у мене такого довіри немає. І тут я готовий повністю приєднатися до жорсткої боротьби проти контрабанди, але ми не повинні оголошувати жорстку боротьбу українським громадянам, у яких має бути ясно і тепло", - зазначив Гройсман.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в понеділок, 13 лютого 2017 року, відбудеться засідання Енергетичного штабу з питання достатності запасів енергоносіїв для проходження опалювального сезону в Україні.