ua en ru

Питання вступу України в НАТО в принципі вирішене, - посол Британії

Питання вступу України в НАТО в принципі вирішене, - посол Британії Фото: посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс (Віталій Носач, РБК-Україна)

Посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що питання щодо вступу України в НАТО в принципі вирішене. Втім, Україна ще має багато роботи із впровадження реформ, яких вимагає членство в Альянсі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на ВВС News Україна.

"Ясно, що держави НАТО підтримують прагнення України приєднатися до НАТО. Можна сказати, що питання про те, чи може Україна приєднатися, вже вирішено в принципі", - сказала вона.

За її словами, розмови про членство з українською стороною відбуваються регулярно, а зрушень нема.

"Моє завдання як посла контактного посольства НАТО полягає в тому, щоб поширювати обізнаність про НАТО і розвіювати дезінформацію, а також у тому, аби вести діалог з Україною, підтримувати і допомагати їй на шляху до членства", - зазначила Сіммонс.

За словами посла, стосовно приєднання України в НАТО "все чудово, і прогрес є очевидним. Але стосовно інституційних реформ, яких вимагає членство, то тут залишається багато роботи в деяких сферах більше, ніж в інших".

"Одна з них - інституційна реформа у сфері оборони. Я послідовно і скрізь наголошую: воювати на фронті дуже важливо, але так само важливо мати надійну систему підтримки в тилу. І тут повинен бути якийсь поступ", - підкреслила Сіммонс.