ua en ru

Вільнюський саміт: Питання підписання УА між Україною та ЄС буде вирішено завтра

Питання підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом буде вирішено завтра. Про це заявила Президент Литви Даля Грібаускайте, передає кореспондент РБК-Україна.

Питання підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейським союзом буде вирішено завтра. Про це заявила Президент Литви Даля Грібаускайте, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, на запитання журналіста про те, що так буде підписано УА з ЄС, вона відповіла: "Я не можу сказати це зараз... Сьогодні ввечері і завтра багато речей може бути вирішено... Це буде відомо завтра після обіду".

За її словами, перемовини між Віктором Януковичем і лідерами ЄС у Вільнюсі можуть затягнутися до ночі.

Зазначимо, що Грібаускайте у своїй заяві поклала відповідальність за непідписання угоди про асоціацію на українське керівництво. Вона припускає, що причиною розвороту в бік Москви стали запропоновані Росією кредити в обмін на які не треба проводити реформи. За її словами, Україна повторює шлях Білорусі, відмовляючись від модернізації в обмін на російські кредити.

Варто зауважити, що сьогодні в ході саміту "Східного партнерства" у Вільнюсі Грібаускайте закликала східних партнерів Європейського Союзу не зупинятися і продовжувати проведення реформ в країні, і якщо уряд країни діє безвідповідально, то потрібно впливати на уряд.

Нагадаємо, у Вільнюсі зараз проходить саміт Східного партнерства. Раніше планувалося, що на цьому саміті вранці 29 листопада Україна підпише угоду про асоціацію та зону вільної торгівлі з Євросоюзом. Підготовка до підписання документа велася кілька років і зводилася до деяких ключових змін в законодавстві України, а також до вирішення проблеми вибіркового правосуддя, зокрема питання ув'язнення Юлії Тимошенко.