ua en ru

Питання звільнення заручників буде одним із ключових у ході візиту в США, - Порошенко

Питання звільнення заручників буде одним із ключових у ході візиту в США, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (facebook.com/petroporoshenko)

Президент розповів, що обговорюватиме на 72-ій сесії Генасамблеї ООН

Президент України Петро Порошенко назвав питання звільнення українських заручників та політв’язнів одним із ключових під час його візиту до Сполучених Штатів Америки на 72-у сесію Генеральної Асамблеї Організації Об’єднаних Націй (ООН). Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Питання звільнення українських заручників і політв'язнів буде одним із ключових під час мого візиту до США на 72-у сесію Генеральної Асамблеї ООН", - написав глава держави в соцмережі 17 вересня, пригадуючи, що рівно рік тому українській владі вдалося звільнити з полону підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі волонтера Володимира Жемчугова.

Рівно рік тому ми звільнили нашого Героя Володимира Жемчугова. Питання звільнення українських заручників і політв'язнів буде одним з ключових під час мого візиту до США на 72-у сесію Генеральної Асамблеї ООН.

Опубліковано Петром Порошенком 17 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше постійний представник України при Організації Об’єднаних Націй Володимир Єльченко повідомив, що Україна передала генеральному секретареві ООН Антоніу Гутеррішу звернення стосовно українських політв'язнів. Українська сторона також має намір включити в Комітеті з прав людини питання політв'язнів в інші рішення та провести кілька додаткових заходів.