ua en ru

Питання морських портів обговорять на засіданні Кабміну

Питання морських портів обговорять на засіданні Кабміну Фото: Степан Кубів (РБК-Україна)

Кубів заявив про недостатність інвестування у діяльність морських портів

Питання діяльності морських портів України буде винесено на наступне засідання Кабінету міністрів України. Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр України - міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, передає кореспондент РБК-Україна.

Віце-прем'єр зазначив, що для експортної стратегії морські порти - "це дуже відповідальна інфраструктурна робота".

"Я винесу на наступну нараду це питання для того, щоб підняти питання на засіданні уряду. Для економіки і для експортної стратегії морські порти - це дуже відповідальна інфраструктурна робота, яку ми повинні зробити. На превеликий жаль, впродовж останніх двох десятиліть інфраструктура не оновлювалась, не модернізувалась", - повідомив Кубів.

За його словами, у Мінекономрозвитку бачать недостатність інвестування у діяльність морських портів.

"Я, як міністр економіки, не зовсім задоволений питаннями інвестицій щодо формування політики і діяльності портів, куди заходять певні інвестиційні кошти. Ми повинні розглядати не тільки окрему галузь припортову. Ми повинні дивитися на причали, дивитися на поглиблення", - додав голова МЕРТ.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що реалізація стратегії розвитку транспорту до 2030 року обійдеться у близько 60 млрд доларів. З них більше половини передбачено видатками для забезпечення Дорожнього фонду, бюджетом "Укрзалізниці", Адміністрації морських портів та інших відомств.

Як писало РБК-Україна, у квітні НАБУ завершило розслідування розкрадань в Адміністрації морських портів.