ua en ru

Питання мігрантів повинна вирішувати Верховна Рада, - Рабінович

Питання мігрантів повинна вирішувати Верховна Рада, - Рабінович Фото: Вадим Рабінович

Народний депутат і лідер партії "За життя" Вадим Рабінович подав до Верховної Ради законопроект, який забороняє прем'єр-міністру самостійно, без голосування у Верховній Раді, приймати рішення про ввезення мігрантів в Україну. Про це депутат повідомив 28 листопада в ефірі одного з телеканалів України.

"У той час як вся країна дивилася на цирк з Януковичем, заступник міністра юстиції України заявив, що тепер, щоб отримати безвіз, нам потрібно ввести сюди нелегалів, всю квоту нідерландську. Ці безумці, поки там будуть транслювати Януковича, самі знищать державу. Ось я сьогодні замість перегляду "фільму" про Януковича подав закон про кримінальну відповідальність та неможливісті ввести сюди мігрантів. А нас відволікають Януковичами і ким хочеш! Сьогодні Януковичів вистачає", – заявив Рабінович.

Лідер партії "За життя" також зазначив, що не виключає того, що політики спеціально почали обговорювати тему міграційних квот під час дистанційного допиту президента-втікача Януковича, щоб відволікти увагу суспільства.

"Я вам скажу, що заява ця спеціально кинута в суспільство, щоб перевірити і потім продати квоти, і у нас країна буде заповнена зверху донизу біженцями. Тому я подав законопроект, щоб без дозволу Верховної Ради жоден чиновник не міг цього зробити під загрозою кримінального переслідування, включаючи прем'єр-міністра", − зазначив парламентарій.

Крім того, Рабінович висловив надію, що всі політичні сили в парламенті, незалежно від внутрішніх непорозумінь, підтримають його законопроект, і пообіцяв, що обов'язково проінформує громадськість про те, хто голосував проти даної ініціативи.

Нагадаємо, 28 листопада заступник міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергій Пєтухов запропонував на своїй сторінці в Facebook, щоб Україна взяла на себе квоту однієї з країн ЄС на розселення мігрантів задля запровадження безвізового режиму.