ua en ru

Питання ліквідації адміністративної юстиції та ВССУ сьогодні не актуальне, - глава Мін'юсту

Міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що питання ліквідації адміністративної юстиції та Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ сьогодні не актуальне.

Міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що питання ліквідації адміністративної юстиції та Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ сьогодні не актуальне. Про це він заявив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вважаю, що такі зміни щодо ліквідації системи судів не актуальні сьогодні. Питання не в назві судів, і навіть не в різної спеціалізації. Питання в персональному складі суден і в довірі до цих судів. Зараз держава не має коштів, технічних можливостей проводити такого роду реформу, яка зведеться до механічного об'єднання всіх трьох спеціалізацій під дахом одного суду", - заявив Петренко.

За його словами, в першу чергу необхідно проводите ті реформи, які дадуть реальну якість судової системи і спрощення доступу громадян до судової системи.