ua en ru

Питання Криму можуть включити в законопроект про реінтеграцію Донбасу в другому читанні, - Турчинов

Питання Криму можуть включити в законопроект про реінтеграцію Донбасу в другому читанні, - Турчинов Фото: Олександр Турчинов (turchynov.com)

Питання може бути включене у ході підготовки документу до другого читання

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що питання Криму можуть включити у законопроект про реінтеграцію Донбасу, передає прес-служба РНБО.

"Якщо є бажання розширити цю позицію у другому читанні, - переконаний, що Верховна Рада не заперечуватиме проти цього і підтримає", - зазначив секретар РБНО.

Нагадаємо, парламент підтримав за основу законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях". Документ підтримали 233 нардепа.

Підкреслимо, що документ був прийнятий в першому читанні за умови виключення із законопроекту згадки про "мінські домовленості", зокрема про те, що при здійсненні органами держвлади та їх посадовими особами політико-дипломатичних заходів з відновлення територіальної цілісності, забезпечується пріоритетність виконання пунктів з безпеки домовленостей з метою створення необхідних умов для політичного врегулювання.