ua en ru

Збройні зіткнення на Донбасі ставлять під загрозу роботу промисловості, - експерт

Збройні сутички, спровоковані представниками так званої Донецької народної республіки, ставлять під загрозу роботу промисловості Донбасу.

Про це заявив генеральний директор Групи Метінвест Юрій Риженков в ефірі програми "Шустер Live".

За його словами, жителі Донбасу розуміють, що шлях бандитизму і розбою - це не те, що потрібно регіону.

На думку керівника компанії, дії ДНР призведуть до знищення Донбасу.

"Наші співгромадяни розуміють, що Донбас без України не може жити. Вони знають, що і країна без Донбасу не зможе. Україна - як організм. Якщо Західна Україна - це обличчя країни, центральна Україна, Київ - це голова, то Донбас - це серце. І коли припиняє битися серце країни, то організм вмирає. Тому нам усім треба забезпечити, щоб серце України не перестало битися", - підкреслив Риженков.

Він зазначив, що введення воєнного стану на Донбасі негативно позначиться на роботі промислових підприємств.

"Ні один клієнт не замовить продукцію із зони військових дій. Жоден постачальник не буде постачати продукцію в зону військових дій", - сказав гендиректор Групи Метінвест.

За його словами, введення комендантської години означає обмеження будь-яких пересувань в певний період часу. При цьому металургійні підприємства працюють цілодобово і необхідно, щоб люди могли вийти і в нічну зміну.

Керівник компанії зазначив, що останні шість-сім місяців були дуже важкими для всієї країни, для Донбасу і, зокрема, Маріуполя.

"Протягом цього часу наша компанія зберігала спокій. Ми говорили про те, що наше завдання - працювати, наше завдання - виготовляти продукцію. Наше завдання - забезпечити виплату зарплат, соціальних виплат, податків. І це в підсумку допоможе країні", - впевнений Риженков.