ua en ru

У Волинській області СБУ викрила на хабарі податкового інспектора

У Волинській області СБУ викрила на хабарі податкового інспектора Фото: СБУ (RFE/RL, Inc.)

За даним фактом відкрито кримінальне провадження

У Волинській області співробітники Служби безпеки України викрили на хабарі чиновника Державної фіскальної служби України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Служба безпеки України спільно з прокуратурою викрила на хабарництві головного державного податкового ревізора-інспектора Державної фіскальної служби у Волинській області", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, чиновник вимагала та одержувала хабарі від юридичних і фізичних осіб за списання податкових боргів у розмірі від 30 до 40 відсотків від суми списання. Правоохоронці задокументували понад десять фактів отримання хабарів на загальну суму понад шістдесят тисяч гривень.

"За попередньою оцінкою фахівців, унаслідок неправомірних дій посадової особи до державного бюджету не надійшов майже мільйон гривен. Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні слідчі дії", - йдеться у повідомленні.

У Волинській області СБУ викрила на хабарі податкового інспектораУ Волинській області СБУ викрила на хабарі податкового інспектора

Фото: СБУ викрила на хабарі податкового інспектора (ssu.gov.ua)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ викрила на хабарі чиновників Держагентства водних ресурсів.